Home

Nieuws laatste update:3 jul 2012

Louis Dreyfus naar beurs met suikeractiviteiten

Parijs – Louis Dreyfus wil dochterbedrijf Biosev, waarin de Braziliaanse suikeractiviteiten zijn ondergebracht, naar de beurs brengen. De stap moet het Franse handelshuis in agrarische grondstoffen 435 miljoen euro opleveren. Het geld wordt gebruikt voor een investeringsplan van in totaal 5,5 miljard euro dat Louis Dreyfus in de buurt van de grootste graanhandelaren ter wereld, ADM, Bunge en Cargill, moet brengen.

Biosev is voor 65 procent eigendom van Louis Dreyfus en verwerkt Braziliaans suikerriet tot suiker en bio-ethanol. Het bedrijf is in 2009 ontstaan door het samengaan van een serie onderdelen van Louis Dreyfus en stond aanvankelijk bekend als LDC-SEV. Biosev zal vanaf 20 juli een beursnotering krijgen aan de Bovespa-beurs in Sao Paulo. Louis Dreyfus overweegt ook het Maleisische palmoliebedrijf Felda, dat binnenkort naar de beurs wil, over te nemen.

Het is voor het eerst in de 161-jarige geschiedenis dat de familie Dreyfus met aandelenuitgifte geld wil ophalen. Het investeringsplan, waar acquisities zeker onderdeel van uitmaken, loopt voor vijf jaar. Het plan kost 40 procent meer dan het investeringsplan dat tussen 2006 en 2011 is uitgevoerd. Louis Dreyfus ziet dan ook de concurrentie in de landbouw toenemen. Eerder werd de Amerikaanse graanhandelaar Gavilon voor 3 miljard euro overgenomen door het Japanse brede handelshuis Marubeni, terwijl het Zwitserse Glencore 4,7 miljard betaalt voor het Canadese Viterra.

Of registreer je om te kunnen reageren.