Home

Nieuws 5 reactieslaatste update:31 jul 2012

Leden AB Oost eisen behoud personeel

Doetinchem – De leden van AB Oost eisen dat de ziektevervanging veilig wordt gesteld en vakbekwaam personeel voldoende beschikbaar blijft.

De leden van de agrarische bedrijfsverzorging maken zich grote zorgen over het wegsnijden van vakbekwaam personeel. Ze eisen de garantie van de ziektevervanging. Dat zegt Willy Wolfkamp van NVV Salland. Hij stelde een brief op met daarin het verzoek om een gesprek met de directie van AB Oost. De directie wees dit verzoek af wegens gebrek aan tijd. Bij het verliesgevende agrarisch uitzendbureau moeten 300 medewerkers het veld ruimen.

Wolfskamp: “We willen de garantie dat gekwalificeerde medewerkers niet worden weg gereorganiseerd. Veel ondernemers werken met uitzendkrachten van AB Oost die al jaren bij hun op het bedrijf werkzaam zijn. Alternatief is dat ondernemers deze werknemers zelf in dienst nemen of bij een ander uitzendbureau onderbrengen.”

Een dergelijke oplossing is er niet voor de ziektevervanging. De leden willen de garantie van AB Oost dat de ziektevervanging veilig wordt gesteld. Dirk-Jan Schoonman is lid van de Raad van Commissarissen en melkveehouder. Hij beaamt dat ook onder de leden veel zorg is over de gevolgen van de reorganisatie bij AB Oost en de financiële situatie in het algemeen van AB. “Ik begrijp de commotie en de zorg om het voortbestaan van AB Oost. Maar ons is er alles aan gelegen om juist de ziektevervanging overeind te houden. Het is een kernactiviteit van AB en die zullen we veilig stellen.”

Laatste reacties

 • drientje

  Laat AB-Oost nou gewoon een ledenavond organiseren, dan ken er openlijk en vrij over de situatie gesproken worden. De leden die de moeite willen nemen
  om deze te vergadering te bezoeken zijn dan geïnformeerd. Bestuur en ledenraad weten dan ook of ze op de goede weg zijn.

 • politiek

  Het verbaasd me als er nog geen ledenavond georganiseerd is zoals Drientje aangeeft om de situatie met de leden te bespreken. Hopenlijk hebben bestuur en RvC ook tijd.

 • Jeroen123

  De cvab is veel breder heden ten dage dan ziektehulp. Er zitten de laatste jaren veel cvab-ers in de bedrijvenmarkt

  Daarnaast heeft Ab oost ook nog een CVAB (dierhouderij) cao met medewerkers

 • heideveld

  Het personeel dat eruit moet kan hier niets aan doen, de raad van com. wel
  als die een beetje gevoel hebben stappen deze ook op

 • heideveld

  Het personeel dat eruit moet kan hier niets aan doen, de raad van com. wel
  als die een beetje gevoel hebben stappen deze ook op

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.