Home

Nieuws 510 x bekeken

Landbouwbudget volgend jaar op gelijk niveau

Brussel - Als het aan de 27 EU-lidstaten ligt, blijft het budget voor inkomenstoeslagen en marktmaatregelen in de landbouw volgend jaar op hetzelfde niveau. De totale Europese begroting stijgt met 2,8 procent.

Deze week nam de Raad voor het eerst officieel een standpunt in over de eerder door de Europese Commissie voorgestelde plannen. Volgens de lidstaten is het van groot belang dat er geen onnodige druk wordt gelegd op de nationale begrotingen, maar is een beperkte stijging van de uitgaven onvermijdelijk. Met name op het gebied van werkgelegenheid nemen de kosten toe.
De begrotingsplannen van de Raad worden niet door alle lidstaten gesteund. Nederland, Zweden en Groot-Brittannië stemden tegen, omdat er onvoldoende wordt bezuinigd. In de komende maanden hebben ook onderhandelingen plaats over de volgende meerjarenbegroting van de EU, die loopt van 2014 tot 2020. Dan wordt tevens bepaald hoeveel geld er beschikbaar is voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.   

Of registreer je om te kunnen reageren.