Home

Nieuws

Kwaliteitsregister dierenartsen krijgt 1 miljoen euro

Houten – De branchevereniging voor dierenartsen KNMVD krijgt 1 miljoen euro om de eerste tien richtlijnen van net Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen (CKRD) op te stellen. Het bedrag is door het ministerie van ELI toegekend.

Richtlijnen zijn een belangrijk onderdeel van het CKRD. Dierenartsen die zich (vrijwillig) registreren in het kwaliteitsregister geven aan zich te houden aan deze richtlijnen.
Om de kwaliteit van de richtlijnen te kunnen garanderen, hanteert KNMVD voor het opstellen van deze stukken een strikte procedure uit de medische sector. Dit maakt het opstellen van richtlijnen een kostbaar proces. KNMVD had daarvoor een subsidieaanvraag bij het ministerie van ELI ingediend, die nu officieel gehonoreerd is. 
De eerste richtlijnen zullen zich vooral richten op verantwoord antibioticagebruik in verschillende sectoren. De richtlijnen geven de kaders aan en moeten niet gezien worden als strakke procedures.

Of registreer je om te kunnen reageren.