Home

Nieuws 4 reacties

Koopmans wil af van pachtnormen 2012

Den Haag - CDA-kamerlid Ger Koopmans heeft een motie ingediend waarin hij vraagt om af te zien van het invoeren van de nieuwe pachtnormensystematiek.

De pacht voor agrarische bedrijfsgebouwen wordt per 1 juli 2012 berekend volgens een nieuwe systematiek. Dit leidt volgens Koopmans tot niet te verklaren hoge pachtprijzen voor boeren. Hij vraagt daarom de pachtnormen van 2011 te behouden, tot een evaluatie van de nieuwe pachtprijzensystematiek en het pachtrecht heeft plaatsgevonden. Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw ziet geen aanleiding om dit te doen, omdat de commissie Van Hall de pachtnormen heeft geëvalueerd en de nieuwe normen in lijn zijn met deze normen. De Kamer stemt donderdag over de motie.

Laatste reacties

 • jan1966

  Even een paar stemmen trekken van Koopman , goedkoop hoor. Als de verkiezingen weer achter de rug zijn kan de landbouw weer barstten van het CDA.

 • minasblunders1

  De commissie Van Hall heeft de pachtnormen geëvalueerd? De slager keurt dus zijn eigen vlees. Zijn die charlatans van de commissie Van Hall niet heel hard bezig om de reden waarom destijds de pachtwet is ingevoerd, heel hard onderuit te halen? Maar ja, we weten allemaal dat wat er uit Wageningen komt niet meer serieus te nemen is. Immers, de hoogste bieder bepaalt de uitkomst!

 • politiek

  Gelukkig is de heer Koopmans verwijderd van de CDA kiezerslijst. Beter is het als hij zich eens verdiept in de gevolgen van zijn economisch denken zonder daar gezondsheidszorg bij te betrekken. Ik bedoel dus inclusief de kosten gezondsheidszorg.

 • Kobonde

  Waarom is er regulering hier in Denemarken is de pachtprijs volledig vrij en er wordt veel meer grond verpacht dan i Nederland. de Pachtprijs ligt op cirka 2% van de marktwaarde. dus goed voor pachter en verpachter.

Of registreer je om te kunnen reageren.