Home

Nieuws 494 x bekeken 1 reactie

Koopmans: subsidie Grubbenvorst goed besteed

Hilversum - Dat het omstreden intensieve veehouderijbedrijf in Grubbenvorst ruim 2 miljoen euro subsidie ontvangt, is een goede zaak. Het geld wordt namelijk besteed aan innovatieve concepten die leiden tot dierenwelzijns- en milieuwinst, zegt Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA).

De ex-melkveehouder deed zijn uitspraken tijdens een twistgesprek met Tweede Kamerkandidaat Niels van den Berge van Groenlinks, dinsdag op Radio 1. "Ik zou willen dat alle kippen in Nederland in dit concept zitten, los van de schaalgrootte", aldus Koopmans. "Er worden in Grubbenvorst geen plofkippen gehouden, als die al zouden bestaan."

 

Volgens Van den Berge wordt de subsidie ook gebruikt voor het wegnemen van juridische knelpunten, en communicatie. "Als je dat niet uit de normale bedrijfsvoering kunt halen, is er iets mis met je businessplan", zei hij. Van den Berge wees erop dat een meerderheid van de samenleving én de Kamer tegen het verschijnsel megastallen is.

 

Het zogenoemde Nieuw Gemengd Bedrijf in het Limburgse Grubbenvorst is een initiatief van twee boeren. Zij willen stallen bouwen die 1,1 miljoen kippen en 35.000 varkens kunnen herbergen. Van het Rijk en de provincie ontvangen zij volgens Wakker Dier 2,1 miljoen euro aan subsidie. Met fiscale voordelen daarbij opgeteld, kan de overheidssteun oplopen tot 11 miljoen.

Eén reactie

  • Mels

    Even voor alle duidelijkheid,subsidie is NOOIT goed besteed,het is een middel om iets voor elkaar te krijgen wat zonder niet zou lukken!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.