Home

Nieuws 371 x bekeken

Juli was nat en koel

De Bilt - De maand juli was nat en koel. Dat heeft het KNMI dinsdag geconcludeerd.

De gemiddelde temperatuur in De Bilt lag in de afgelopen maand met 17,3 graden Celsius ruim een halve graad onder het langjarig gemiddelde.

Ook viel er met gemiddeld 110 millimeter regen, veel meer neerslag dan normaal, meldt het KNMI.

Ondanks enkele zomerse dagen aan het begin en het einde van de maand werd juli gekenmerkt door een koude, natte en sombere periode. De gemiddelde temperatuur bleef toen hangen op slechts 15,5 graden, aldus het weerinstituut. Dat is twee graden lager dan het langjarig gemiddelde.

De zomer liet zich pas aan het einde van de maand echt zien. Van 23 tot in de middag van 27 juli was het droog en zeer zonnig met maximumtemperaturen ruim boven de 25 graden. In het zuiden en oosten van het land werden op sommige plaatsen tropische temperaturen van boven de 30 graden bereikt. De Bilt telde in juli in totaal zeven zomerse dagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.