Home

Nieuws

Ierse minister peilt meningen in GLB-debat

Dublin – De Ierse minister van landbouw Simon Coveney is op bezoek geweest bij zijn collega’s in Berlijn, Rome en Boedapest om de meningen te peilen rond de herziening van het Europees landbouwbeleid. Coveney bereidt daarmee nu al het Ierse voorzitterschap van de EU in de eerste helft van volgend jaar voor.
‘’De hervorming van het Europese budget en van het landbouwbeleid bevindt zich begin volgend jaar in een cruciaal stadium. Het is daarom van groot belang dat het voorzitterschap een goed beeld krijgt van wat voor de andere lid-staten de belangrijkste elementen zijn,’’ aldus Coveney, die in dit kader eerder al naar een reeks andere lidstaten reisde en sprak met landbouwcommissaris Dacian Ciolos. De Ierse bewindsman trekt ook de betrekkingen met het Europees parlement verder aan. ‘’Ik ben me erg bewust van de rol die het Parlement in de besluitvorming rond het budget en het GLB speelt. Daarom bouw ik goede relaties op met de leidende figuren op dit terrein.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.