Home

Nieuws 273 x bekeken

Herinrichting Olde Maten start in september

Staphorst - Het bestemmingsplan voor de herinrichting van de Olde Maten en Veerslootlanden is deze maand definitief vastgesteld in de gemeenteraad van Staphorst. Dat betekent dat in september de schop de grond ingaat.

In opdracht van de provincie Overijssel voeren waterschap Groot Salland en DLG de werkzaamheden uit. Het herinrichtingproject omvat het bijna 1.000 hectare grote natuurgebied Olde Maten-Veerslootlanden tussen Zwartsluis en Staphorst. Daarnaast wordt het waterschapsproject Kostverlorenstreng/Kloosterzielstreng uitgevoerd. Er wordt onder meer 10,5 kilometer natuurvriendelijke oever ingericht. Er worden baggerwerkzaamheden gedaan, twee stuwen en een brug aangelegd. Hierdoor wordt de kwaliteit van het water verbeterd. Olde Maten is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland.

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.