Home

Nieuws 1724 x bekeken 1 reactie

Groningen dagvaardt bouwbedrijven

Groningen - De provincie Groningen wil via de rechter afdwingen dat de bouwbedrijven Ballast Nedam en Bam een schadevergoeding betalen voor het project Blauwe Stad.

De provincie wil de vergoeding omdat de bouwbedrijven hun verplichting niet zijn nagekomen om tweehonderd bouwkavels af te nemen in het voormalig akkerbouwgebied ten noorden van Winschoten.

Ballast Nedam en Bam haakten af bij de ontwikkeling van het 800 hectare grote gebied waar natuur, recreatie en wonen op stand gecombineerd moesten worden. De planen begonnen ooit met het idee dat er 1.500 bouwkavels te vergeven waren. De provincie zegt dat afgesproken is dat Bam en Ballast Nedam tweehonderd bouwkavels zouden afnemen, toen ze zich terugtrokken uit het project. De bouwqbedrijven zijn het daar niet mee eens.

In een gesprek tussen de provincie en bestuursvoorzitter Theo Bruijninckx van Ballast Nedam zijn geen neiuwe inzichten op tafel gekomen, meldt de provincie.

De provincie stelt dat de bedrijven op uiterlijk 31 december van het vorig jaar ieder honder bouwkavels van de provincie zouden afnemen. Toen dat niet gebeurde zijn de bedrijven door de provincie in gebreke gesteld. Nu moet een rechter oordelen over de claim van de provincie.

Eén reactie

  • Mels

    Dat krijg je als idioten en boeven met een stropdas een plan bedenken......

Of registreer je om te kunnen reageren.