Home

Nieuws

Glencore mag van Canada Viterra overnemen

Winnipeg - De Zwitserse grondstoffenhandelaar Glencore heeft toestemming gekregen van de Canadese autoriteiten om graanhandelaar Viterra over te nemen. Dat maakte de Canadese industrieminister Christian Paradis zondagavond (lokale tijd) bekend.

Met de instemming van Canada is voor de afronding van de overname alleen nog groen licht van Peking nodig. Viterra verzorgt een groot deel van de Canadese export van graan en bezit overslaghavens in Australië, dat China als belangrijkste handelspartner heeft.

De beoogde overname werd in maart van dit jaar aangekondigd. Glencore biedt 16,25 Canadese dollar per aandeel Viterra oftewel 6,1 miljard dollar (4,9 miljard euro) in totaal. Glencore verwacht de beslissing van de Chinese autoriteiten niet voor eind juli.

Of registreer je om te kunnen reageren.