Home

Nieuws 1014 x bekeken 2 reacties

Geen verplichte mestverwerking voor stromest

Den Haag - Voor vaste stromest komt een uitzondering op de verplichte mestverwerking in het nieuwe mestbeleid.

Dat blijkt tijdens een debat in de Tweede Kamer. SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf vraagt of er een uitzondering komt voor de verplicht mestverwerking bij een mineralenoverschot op bedrijfsniveau, omdat dit een speciale mestsoort is waar veel vraag naar is. Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw erkent de bijzondere positie van droge stromest. "Ik werk met de sector een uitzonderingsregeling uit."

Laatste reacties

  • Sjaak

    Goh...misschien is het een optie om drijfmest te verwerken tot stromest, afhankelijk natuurlijk van hoe dat stromest gedefinieerd wordt...;)

  • agratax2

    Sjaak waarom zo moeilijk ga eenvoudig je hokken instrooien en bij de koeien sluit je de vloer zover dat alleen de gier nog in de put komt en het vaste mets + het strooisel schuif je op de mestplaat. Mineralen probleem voor een groot deel of helemaal opgelost.

Of registreer je om te kunnen reageren.