Home

Nieuws 330 x bekeken

GM mais moet opnieuw beoordeeld worden

Parma – Het Europese agentschap voor voedselveiligheid, de Efsa, gaat drie genetisch gemodificeerde (GM) maisvariaties opnieuw beoordelen op veiligheid.

De drie maisvariaties staan op het punt om toestemming te krijgen om in Europa geteelt te worden. Ze zijn al eerder goedgekeurd, maar door een aangepaste versie van de Environmental Risk Assessment (ERA) procedure heeft de Europese Commissie besloten om de gewassen opnieuw te laten beoordelen door de Efsa voordat ze officieel worden toegelaten.
Het gaat om MON810 (Monsanto), Bt11 (Syngenta) en 1507 (Pioneer Hi-Bred) mais. Monsanto wacht sinds 2009 op autorisatie. De andere twee bedrijven zijn al sinds 2005 bezig om de producten goedgekeurd te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.