Home

Nieuws 526 x bekeken

Fokkerijorganisaties zetten nieuw onderzoeksinstituut op

Wageningen - Vier fokkerijorganisaties: Topigs (varkens), CRV (rundvee), Hendrix Genetics (varkens en pluimvee) en Cobb Europe (pluimvee) gaan samen met de afdeling Animal Breeding and Genomics Centre van Wageningen UR een nieuw genetica-onderzoekscentrum opzetten.

Het nieuwe instituut krijgt de naam Breed4Food. Breed4Food gaat zich richten op fokkerij-, genetica  en genoom onderzoek om zo de deelnemende partners in de gelegenheid te stellen hun groei-ambities te realiseren en leidende ondernemingen te blijven in fokkerij en genoom-onderzoek.

Het instituut gaat 3 september tijdens de opening van het academisch jaar officieel van start. Het initiatief is tot stand gekomen in het kader van het topsectorenbeleid van het ministerie van ELI.

Of registreer je om te kunnen reageren.