Home

Nieuws 469 x bekeken

Floriade trok tot nu toe bijna 1,2 miljoen bezoekers

Venlo – De Floriade heeft tot halverwege de openingsperiode, afgelopen vrijdag, bijna 1,2 miljoen tickets verkocht. De wereldtuinbouwtentoonstelling had verwacht minder tickets te hebben verkocht vanwege het slechte weer in het voorseizoen en omdat het hoogseizoen pas enkele dagen oud is. Bezoekers waarderen de Floriade met een rapportcijfer 8,5.

Volgens algemeen directeur Paul Beck, verwikkeld in een juridisch gevecht over een handgemeen met een bezoeker, worden de maanden juli en augustus toch spannend. “Terwijl de eerste drie maanden veel groepsreizen werden afgelegd aan de Floriade zullen nu de individuele bezoekers moeten komen. Het weer in de komende drie maanden moet ons dan wel goedgezind zijn.”

Nico Koomen, voorzitter van de Nederlandse Tuinbouw Raad, noemt de wereldexpo “van allure”, en stelt dat de invloed en kwaliteit van de Nederlandse tuinbouw goed wordt overgebracht. Precies op de helft van de Floriade, afgelopen vrijdag om 15:00 uur, kocht de familie Steines uit het Duitse Hürth kaarten. Ze kregen een cheque van 500 euro voor een gebruik in een vakantiepark van Center Parcs, partner van de Floriade.

Of registreer je om te kunnen reageren.