Home

Nieuws

Fendt-importeur niet in moeilijkheden door velgentekort

Achterveld - Fendt-importeur De Vor Achterveld is niet in grote moeilijkheden gekomen door het gebrek aan velgen bij de fabriek. Volgens Rijk Pater, hoofd binnendienst van De Vor zijn er alleen ‘incidentele gevallen’ geweest van leveranties zonder velgen. ,,Die problemen hebben we opgelost door zelf op zoek te gaan naar velgen.”

Trekkerfabrikant Fendt wordt geplaagd door een velgentekort. De Italiaanse fabriek van velgenleverancier Titan in Finale Emilia bij Bologna raakte in mei zwaar beschadigd bij een aardbeving. Hierdoor staan bij de Fendt-fabriek in het Beierse Marktobersdorf honderden trekkers zonder wielen op houtblokken. Volgens Pater is sindsdien hard gewerkt om een alternatieve leverancier te vinden. ,,Titan heeft meerdere vestigingen, maar het duurt natuurlijk even voor je zo’n productie kunt vervangen.”

Inmiddels is de productie weer op gang gekomen, weet Pater. ,,Half augustus zal alles weer genormaliseerd worden.” Ook andere trekkerfabrikanten zoals John Deere zouden te kampen hebben met een tekort aan velgen door de problemen in Italië.

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.