Home

Nieuws 1029 x bekeken 3 reacties

FNV dringt aan op financieel onderzoek bij AB Oost

Doetinchem - FNV Bondgenoten heeft morgen overleg met de Ondernemingsraad van AB Oost.

De vakbond zal er op aandringen om gezamenlijk een financieel specialist aan te stellen om duidelijkheid te krijgen over de financiële situatie bij de agrarische bedrijfsverzorger. FNV Bondgenoten wil dat er grondig gekeken gaat worden naar de financiele resultaten en jaarverslagen van de afgelopen periode. FNV-bestuurder Monique Daamen: "Het is wel duidelijk dat dit moet uitgezocht worden. De uitleg staat wel heel scriptisch omschreven in het jaarverslag 2011."

Het valt haar verder op dat er veel onrust is onder de leden. "Meestal zien medewerkers een dergelijke ingreep wel aankomen, maar de grote onrust bevestigt dat velen het niet hebben zien aankomen. We ontvangen een opvallend aantal reactie."

FNV zegt ook bij de directie te hebben aangegeven dat, gelet op de omvang van de reorganisatie, het noodzakelijk is dat er budget wordt vrijgemaakt om een financieel specialist in te huren door de OR.

Op 30 augustus starten de onderhandelingen voor een sociaal plan. In de week van 10 september vindt een volgende gesprek plaats. Rond die datum wil FNV Bondgenoten ook ledenvergaderingen beleggen.

Laatste reacties

 • marco

  een asociaal plan zal het wel worden.

 • joannes

  Dat krijg je wanneer je het uit de hand laat lopen. Dan gaat het FNV meesturen al is het alleen maar om de medewerkers gerust te stellen dat er echt geen andere oplossingen zijn. Maar ik vrees dat men ook geld wil zien dus het saneerings budget zal nog wel even verder worden opgerekt. Dat wordt een dure rekening! WIe zijn er aansprakelijk voor het niet tijdig signaleren van veranderende marktomstandigheden met een te dure reactie daarop?

 • marco

  de directie.

  ik werk momenteel 5 jaar bij
  ab oost en heb elk jaar met meer
  dan 200 overuren afgesloten. ik
  begrijp niet echt dat ze dit dan mij
  als 1 van de 720 bwdrijfsverzorgers
  dit aan gaan rekenen. Want de kans
  is toch dik 40% dat ik erbij zit bij de
  ontslagronde.

  te veel en te dure managers daar ligt
  volgens mij het grootste probleem.

  van het voorjaar was er weer iets nieuws
  in het leven geroepen de groep productiviteit
  en declarabiliteit, mijn directe chef zei nog
  dat ik niks te vrezen had en goede marge maakte.

  Nouja voor zolang als het nog duurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.