Home

Nieuws 502 x bekeken 1 reactielaatste update:26 jul 2012

Europese hof moet zeggen wat opzettelijk is

Den Haag - De Euroepse rechter moet er aan te pas komen om een antwoord te geven op de vraag wat de juridische term "opzettelijke niet-naleving" inhoudt als het gaat om de overtreding van de uitrijregels en de consequenties daarvan voor de Europese subsidies.

De Raqad van State heeft een vraag doorgestuurd naar het Europese Hof van Justitie, naar aanleiding van een rechtszaak tussen  een veehouder uit Zuid-Holland en de provincie. De veehouder was gekort op subsidies voor agrarisch natuurbeheer, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan de uitrijregels op grasland.

De provincie mag op de subsidie korten als er sprake is van een opzettelijke niet-naleving. De vraag is echter of de overtreding zo kan worden opgevat, ondermeer omdat de fout niet door de boer zelf, maar door de loonwerker werd begaan.

Eén reactie

  • aarthamstra1

    O, daarom hebben ze het geld verslindende Europa opgericht.


Of registreer je om te kunnen reageren.