Home

Nieuws 2 reacties

‘Euribor zakt tot 0,3 procent’

Frankfurt – Bedrijven met leningen gelieerd aan de Euribor zien de leenkosten, exclusief eventuele opslagen, dalen. Het Euribor-tarief met een looptijd van 3 maanden daalt van een historisch dieptepunt van 0,42 procent tot 0,3 procent in het derde kwartaal. Dat schrijft het ING Economisch Bureau, dat er in zijn raming vanuit gaat dat de Europese Centrale Bank de rente omlaag brengt van 0,75 naar 0,50 procent.

Voor het vierde kwartaal rekent ING ook op een gemiddeld tarief van 0,3 procent en voor het eerste kwartaal van 2013 gaan de cijfermeesters uit van 0,4 procent. Pas in het derde en vierde kwartaal zal de rente volgens de Amsterdamse bank aantrekken, maar met niveaus van 0,6 tot 0,7 procent nog altijd bijzonder laag zijn. ABN Amro verwacht niet dat de beleidsrente omlaag gaat en rekent voor de Euribor de komende maande op een tarief van 0,5 tot 0,6 procent.

Laatste reacties

  • martensDLD

    investeren investeren,geld word niet goedkoper!

  • bankivahoen

    Jammer is dat de klant van de bank er bijna 4 % voor moet neerleggen.Kortom de woekerwinsten gaan in de bankensector in het kwadraat verder! De echte megadip in de economie laat geen jaren meer op zich wachten.
    Banken zouden de verplichting moeten hebben om geld voor minder als 1 procent rente aan te bieden,dat zal de economie wat kunnen helpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.