Home

Nieuws 620 x bekeken

Duitse markt nog lang niet rijp voor berenvlees

Damme - De markt in Duitsland is nog niet echt rijp voor vlees van beren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN.

Slachterijbedrijven constateren volgens dit onderzoek dat de afnemers zich buitengewoon afwerend opstellen, ook grote supermarktketens. Zelfs als kan worden gewaarborgd dat het berenvlees geurvrij is willen de afnemers toch de schriftelijke garantie dat ze geen berenvlees geleverd krijgen. Ook de exportmarkten zijn nog weing tot helemaal niet verzoend met berenvlees. Berenvlees kan daarom vooralsnog alleen door grote slachters worden verwerkt, omdat zij de capaciteit hebben om het daar onder te brengen waar het geen probleem is, aldus de onderzoekers. Tönnies is in Duitsland de veruit grootste slachter van beren (3,5 miljoen per jaar op een totaal aantal aan de haak gebrachte varkens van ruim 15 miljoen). Vion en Westfleisch blijven daar ver bij achter met resp. met een 0,5 miljoen en 0,3 miljoen geslachte beren op jaarbasis.

Of registreer je om te kunnen reageren.