Home

Nieuws

Duitse grootgrutters schokken Bauernverband met zuivelprijsverlagingen

Berlijn - Het Bauernverband (DBV) toont zich geïrriteerd over nieuwe zuivelprijsverlagingen bij de Duitse grootgrutters. ”Deze gaan aan de realiteit van de actuele ontwikkeling op de markten voorbij,” licht de federatie toe.

"Juist nu stijgt door het zomerse weer de vraag naar melkdranken en ijs en is een prijsverlaging onbegrijpelijk en rationeel niet te volgen.” Het Bauernverband wijst tevens op de droogte in de USA waardoor de landbouwgrondstoffenprijzen fors aan het aantrekken zijn. Daarvan kan ook het effect op de voerprijzen niet uitblijven."Alle consumenten zijn zich er bewust van dat de Duitse melkveehouder deze kostenstijging niet meer aan zal kunnen, als de prijzen in de supermarkt blijven dalen.” De zuivelprijsdalingen werden volgens het DBV afgelopen zaterdag ingeleid door 'enkele discounters'.

Of registreer je om te kunnen reageren.