Home

Nieuws 539 x bekeken

Duitse boeren blijven investeren, ondanks verslechterde economische stemming

Berlijn - De investeringsbereidheid in de Duitse landbouw blijft redelijk op peil.

Volgens een nieuwe peiling van het Bauernverband (DBV) in samenwerking met mechaniseringsbrancheorganisatie VDMA Landtechnik steken de boeren de komende zes maanden 6,1 miljard euro in het bedrijf. Daarvan gaat 1,8 miljard euro in installaties voor de productie van vernieuwbare energie, zoals zonnepanelen, vergisters en windmolens. Dat is slechts 200 miljoen minder dan de peiling van vorig jaar, stellen de organisaties vast. Zij spreken van ’slechts’ omdat de economische stemming onder de boeren wel achteruit is gegaan. De conjunctuurbarometer – een driemaandelijks opgestelde index – is in juni gedaald naar 29,6 punten tegen 35,3 punten in maart. Het meest ontevreden zijn de melkveehouders. In de intensieve veehouderij wordt de situatie positiever ingeschat, evenals in de akkerbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.