Home

Nieuws 8 reacties

Drie ton boete voor jeugdige mesthandelaar

Arnhem - De rechtbank in Arnhem heeft een jeugdige mesthandelaar uit Haalderen veroordeeld tot boetes van in totaal 294.000 euro.

De rechter schrapte een boete van 202.600 euro, die het ministerie van landbouw in eerste instantie had opgelegd.

De handelaar kreeg een boete in verband met de overschrijding van de gebruiksnormen voor dierlijke meststoffen.

De handelaar kwam in 2009 uitgebreid in het nieuws omdat hij als vijftienjarige een succesvolle mesthandel had opgezet. De boetebedragen die het ministerie had opgelegd voor de overtredingen, waren de maximale boetes die voor natuurlijke personen (de mesthandelaar en zijn moeder) en aan bedrijven (twee BV's) kunnen worden opgelegd voor overtreding van de gebruiksnormen. De rechter schrapte daar vervolgens nog een boete van.

Laatste reacties

 • Sjaak

  Nou zeg, die is mooi 'te kakken gezet'.... :)

 • antie

  opruimen al die mesttroep. We willen een schoon leefbaar Nederland en geen mesthoop.

 • drikhend

  Antie Beste dame of heer . ik weet niet wat dat je met die uitspraak bedoeld . Denk dat beetje veel antie veehouderij is . Een paar rommelaars maken het zo dat velen denken dat de boeren maar wat aan rommelen . Dit is niet zo . En in alle takken in de economie en bij particulieren zitten ook mensen die rommelen .Mest is op de juiste plaats mits goed aan gebruikt een hoogwaardig product .

 • drikhend

  Beste Sjaak . Hij komt er nog goed vanaf . Als hij zoveel handel heeft gedreven als men in 2009 over hen schreef . Dan kan hij deze boete ook makkelijk betalen . Hij heeft ook boeren te kakken gezet . Deze gaan ook fikse boeten betalen .

 • minasblunders1

  Antie, daar is hij juist mee bezig; het opruimen van al die mest'troep'. Als mensen als Lentjes er niet waren, zouden al die intensieve boeren niet weten waar ze met hun zwarte mest moesten blijven en had het 'landbouw'ministerie een groot probleem. Het is namelijk het ministerie waar maar wat aangerommeld wordt door al die zgn. deskundigen met alle gevolgen in de praktijk, die nu al zo'n 15 jaar duren.

 • martens02120

  Dat heeft (niet netjes ) mooi voor elkaar gekregen,ga zo door

 • jampie

  dit type mensen zorgen voor veel problemen, volgens mij is dit dezelfde als in het programma rechtgezet, waar hij fourage bij boeren 'kocht'en verduisterde. Een lichte straf, deze mensen moet het zakendoen verboden worden

 • grasspriet

  dit is waarschijnlijk het begin voor deze oplichter,hij is begonnen met mest en vorig jaar zijn de mannen met fouragezwendel begonnen maar dat krijgt ook een staart ( hoop ik ) deze zwendel loopt nog en is in onderzoek, dus ik hoop dat de mannen hiervoor ook flink gestraft worden, en dan heb ik het over minstens drie mannen die de boel belazeren t.w. de hoofdpersoon Niels Lentjes ( alias Peter Janssen uit Wapenveld ) en dan de tweede persoon uit Oldebroek Harm K en de derdepersoon Berend M uit Warten, en dan maar te zwijgen over de tussen handelaren die de balen en het stro hebben helpen verdwijnen dit hebben we kunnen zien op de tv da,s je goed recht van John v.d. Heuvel ,maar ook deze handelaren komen aan de beurt ( hoop ik )

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.