Home

Nieuws 425 x bekeken

Diervoedervetten veiliger door strengere regels

Den Haag - Bedrijven die plantaardige oliën en vetten verwerken voor diervoederbedrijven moeten binnenkort aan strengere Europese eisen gaan voldoen. Daarom moeten deze bedrijven een (nieuwe) erkenning aanvragen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De erkenning is gebaseerd op een nieuwe verordening van de Europese Commissie die op 16 september 2012 in werking treedt. De nieuwe verordening 225/2012 (PbEU L 77, p.1), met onder meer striktere hygiëne-eisen, verkleint de kans dat vervuilde diervoedervetten in diervoeders terechtkomen. Bedrijven die voldoen aan deze eisen krijgen een erkenning van de NVWA en mogen dan ook na 16 september hun grondstoffen blijven leveren aan de diervoederindustrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.