Home

Nieuws

Deze zomer concrete maatregelen vergroening GLB

Den Haag - Het ministerie van landbouw komt deze zomer met concrete voorstellen voor de vergroeningsmaatregelen in het nieuwe Europese Gemeenschappelijke landbouwbeleid (GBL).

In het huidige plan van Eurocommissaris Dacian Ciolos staat dat er per landbouwbedrijf op 7 procent van het areaal ecologische maatregelen moeten worden gemaakt. Nederland is hier tegen en wil liever andere vergroeningsmaatregelen nemen. PvdA-kamerlid Lutz Jacobi vindt dat het tijd wordt dat deze andere maatregelen concreet moeten worden gemaakt. "Ik ben het helemaal met u eens. Wij komen deze zomer met concrete, werkbare alternatieve maatregelen voor dit rigide vergroeningsbeleid", aldus staatssecretaris Henk Bleker van landbouw, die concludeert dat er voor de 7 procent van Ciolos in Europa geen meerderheid is.

Of registreer je om te kunnen reageren.