Home

Nieuws

Das & Boom dreigt opniew met rechtszaak

Beek-Ubbergen - Das & Boom dreigt staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) en minister Melanie Schultz van Haegen (milieu) met een rechtszaak. De organisatie eist dat dat de twee demissionaire bewindslieden binnen veertien dagen een groot aantal zogenoemde anti-natuurmaatregelen intrekken.

Hoofdpunt van de dagvaarding wordt gevormd door de complementaire doelen in Natura 2000. Deze zijn door Bleker geschrapt, omdat het niet om een harde Europese verplichting zou gaan. Das & Boom betwist dat. Daarnaast bekritiseert de organisatie het schrappen van de Nationale Parken en snelwegpanorama's, de inkrimping van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de decentralisatie van het natuurbeleid.

"Het is een gotspe dat bewindslieden in dit land acteren alsof natuur een sectoraal belang is, waarbij het tijdens een economische crisis gerechtvaardigd is hier minder geld aan te besteden", stelt Das & Boom. "In werkelijkheid is natuur de enige bron van de wereldwijde economie, en de enige overlevingskans van de mensheid."

Het extra geld dat in het Lente-akkoord voor natuur is uitgetrokken, vindt de organisatie onvoldoende.

Eerder deze week dreigde Das & Boom Bleker ook al met een rechtszaak. Dit betrof het voornemen van Bleker om gronden in handen van Staatsbosbeheer, voor zover buiten de EHS gelegen, te verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.