Home

Nieuws 231 x bekeken

DSM neemt Italiaanse premixenbedrijf over

Kaiseraugst – DSM Nutritional Products neemt via dochterbedrijf Instituto delle Vitamine de Italiaanse premixenproducent Cilpaz over. Door de overname van Cilpaz betreedt DSM voor het eerst de internationaal sterk groeiende markt waarbij veehouders voercomponenten aangeleverd krijgen en zelf naar wens mixen.

Een overnamesom is niet bekendgemaakt. De overname past volgens het Nederlandse biotechnologiebedrijf bij de strategie “DSM in Motion” waarbij het voedingscluster centraal staat. Cilpaz geeft geen productiecijfers maar beschikt volgens de website over een bescheiden productieterrein van 20.000 vierkante meter in Fidenza, een kleine plaats in de Noord-Italiaanse provincie Parma.

DSM wil de activiteiten van Cilpaz integreren in de bestaande commerciële structuur en het distributienetwerk. Beiden worden nu door Instituto delle Vitamine aangestuurd vanuit Lombardije.

Of registreer je om te kunnen reageren.