Home

Nieuws

DSM bouwt nieuwe fabriek in Geleen

Geleen - DSM gaat een nieuwe ammoniumsulfaatfabriek bouwen op industrieterrein Chemelot in Geleen. De fabriek vervangt de mestfabriek, die na ruim veertig jaar verouderd is en ontmanteld wordt.

Dat zei een woordvoerder van DSM donderdag naar aanleiding van berichtgeving in de Limburgse kranten. De nieuwe fabriek maakt niet alleen kunstmest, maar ook grondstoffen voor medicijnen en levensmiddelen. Door de fabriek te bouwen naast een bestaande productieplaats van caprolactam wordt enorm veel energie gespaard, aldus DSM. Caprolactam is een grondstof voor nylon.

Het gaat om een 'substantiële investering', aldus DSM, dat geen exacte bedragen wil noemen. Vakbond FNV Bondgenoten is blij met de investering. Bestuurder Henk van Rees ziet daarin een aanwijzing dat DSM in Geleen in de toekomst blijft investeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.