Home

Nieuws 292 x bekeken

CropEnergies produceert meer maar verdient minder

Mannheim - Bioethanolfabrikant CropEnergies, dochterbedrijf van Südzucker, heeft in het eerste kwartaal van 2012/13 (de periode maart tot en met mei) meer omzet gedraaid maar verhoudingsgewijs minder winst gemaakt.

De omzet steeg met 28,4 miljoen naar 160,5 miljoen euro, de nettowinst met 0,1 miljoen naar 9,8 miljoen euro. Het resultaat voor rentekosten en belasting liet bovendien een daling zien van 0,4 miljoen naar 14,9 miljoen euro. De nettowinst kon volgens het bedrijf wel groeien door lagere rentelasten. CropEnergies produceerde ook aanzielijk meer, namelijk 190.000 kubieke meter tegen 157.000 kubieke meter in het eerste kwartaal van het vorige boekjaar, onder meer door de groeiende afzet van E10 aan de Duitse benzinestations. Het marktaandeel van deze brandstof is nu 15 procent, meldt het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.