Home

Nieuws 310 x bekeken

CDA pleit voor compensatie biogasboeren

Den Haag - CDA-Kamerlid Marieke van der Werf wil dat het kabinet boeren die tussen 2003 en 2007 een biogasinstallatie hebben gebouwd tegemoet komt. Zo'n twee derde van de in die jaren gebouwde vergisters zou met verlies draaien.

Uit een uitzending van EenVandaag blijkt dat biogasboeren van het eerste uur het moeilijk hebben. Dit komt vooral omdat de steun die zij op basis van de oude subsidieregeling MEP ontvangen, lager is dan meer recente projecten onder de SDE+ opleveren. Voeg daarbij de gestegen kosten voor grondstoffen en lagere elektriciteitsprijs en veel installaties bevinden zich in de rode cijfers.

Volgens Van der Werf moet minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) een 'passende regeling' invoeren voor deze groep ondernemers. Zij denkt daarbij aan het verlengen van de afschrijftermijn en het verhogen van het aantal vollasturen voor warmte-koppelingen. Ook wil zij dat Verhagen de mogelijkheden onderzoekt voor het met terugwerkende kracht gelijktrekken van de subsidievoorwaarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.