Home

Nieuws

Brussel: minder fraude met Europees geld

Brussel - Fraude met Europees geld is het afgelopen jaar fors gedaald in vergelijking met 2010. De Europese Commissie in Brussel gaat uit van een afname van 35 procent.

In de landbouwsector werden 66 procent minder fraudezaken gerapporteerd. Bij de middelen voor achtergebleven regio's in de EU was de daling 41 procent. In totaal is voor 295 miljoen euro gefraudeerd of zijn er mogelijke onregelmatigheden vastgesteld, aldus de Europese Commissie donderdag in een verklaring. Het gaat om 0,2 procent van de Europese begroting. De daling komt niet alleen door betere controles en verscherpte maatregelen. De commissie verwijst ook naar technische factoren, zoals een andere manier van rapporteren.
De afname van het aantal gevallen van fraude met EU-middelen bewijst dat onze inspanningen vruchten beginnen af te werpen, stelt verantwoordelijk Europees Commissaris Algirdas Semeta (Fraudebestrijding). "De strijd is echter nog lang niet gestreden. Geen cent van de belastingbetaler mag in de zakken van fraudeurs verdwijnen." Semeta, afkomstig uit Litouwen, roept de EU-lidstaten op hun inspanningen op te voeren, net zoals de commissie doet.

Of registreer je om te kunnen reageren.