Home

Nieuws 261 x bekeken

Brits showseizoen valt in het water

Londen – Een groot aantal Britse landbouwshows is deze zomer geschrapt of drastisch ingekort. Vanwege de vele regen zijn de showterreinen zelf of de parkeervelden niet te gebruiken.

Nadat vorige week al de Great Yorkshire Show, één van de grootste evenementen van het jaar, van drie naar één dag was bekort, is deze week de Game Show in Lincolnshire helemaal niet door gegaan. Ook veel eendaagse evenementen zijn geschrapt.

Door de problemen missen veel veehouders de veekeuringen die hen vaak felbegeerde onderscheidingen opleveren. Bovendien kosten de annuleringen veel handelsbedrijven tientallen miljoenen aan gemiste inkomsten. De shows trekken altijd tienduizenden bezoekers die niet alleen afkomen op de dieren maar ook op de vele winkeltenten die op de showterreinen staan opgesteld. Daarnaast zorgen de shows voor volle hotels en B&B’s in de wijde omgeving en voor veel extra bezoek aan de plaatselijke horeca.

De organisatoren van de Great Yorkshire Show hebben de deelnemende bedrijven inmiddels toegezegd hun deelnamekosten terug te betalen. Inclusief andere kosten, zoals het inhuren van zwaar sleepmateriaal om gestrande veewagens los te trekken, kost het annuleren de show zelfs zo’n 2,5 milljoen euro. ‘’En voor die kosten zijn we niet verzekerd. Het zal jaren duren voordat we over deze financiële schok heen zijn,’’ aldus showdirecteur Nigel Pulling.

Of registreer je om te kunnen reageren.