Home

Nieuws 3162 x bekeken

Schuur met hooi in Lelystad uitgebrand

Lelystad - Op een boerenbedrijf in Lelystad is zondag een grote schuur waarin hooi lag opgeslagen, volledig uitgebrand. Het vuur sloeg deels over naar een naastgelegen schuur waarin koeien staan. Maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur zich daar uitbreidde. De dieren konden in de schuur blijven en bleven ongedeerd.

De brand is vermoedelijk ontstaan door hooibroei, zei een woordvoerder van de brandweer. Dat is een proces waarbij de temperatuur in opgeslagen en nog vochtig hooi sterk stijgt door een bacteriële werking, waardoor het hooi 'spontaan' in brand kan raken.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Er was veel rookontwikkeling, maar door stortregen viel dat volgens de woordvoerder nauwelijks op.

Of registreer je om te kunnen reageren.