Home

Nieuws 1 reactie

Bleker: thiamethoxam niet schadelijk voor bijen

Den Haag – Het Franse verbod op twee gewasbeschermingsmiddelen op basis van thiamethoxam voor behandeling van koolzaad heeft geen gevolgen voor Nederland. Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) aan de Tweede Kamer.

Frankrijk heeft de middelen verboden, omdat deze schadelijk zouden zijn voor bijen. In Nederland wordt de werkzame stof gebruikt bij de zaadcoating van mais, erwt, suikerbiet, sla en kool. Volgens het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden is er geen aantoonbaar verband tussen de thiamethoxam en de Nederlandse bijenpopulatie.

Eén reactie

  • Larkens

    Nederlandse bijen kunnen hier wel tegen maar Franse bijen niet? Of is de conclusie dat één van beide landen het verkeerd beoordeelt?

Of registreer je om te kunnen reageren.