Home

Nieuws 5 reacties

Bleker tekende voor 81,5 miljoen euro Oostvaarderswold

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw tekende voor een beschikking van 81,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van robuuste natuur, waarbij 60 miljoen specifiek was toegekend aan Oostvaarderswold.

Dat blijkt uit eerder niet gepubliceerde correspondentie van het rijk met de provincie Flevoland, die eerder zei dat Bleker zijn handtekening had gezet onder afspraken voor 241 miljoen euro.

De provincie kreeg eerder van de rechter in Zwolle ongelijk en zag af van verder procederen. Bij de begrotingen die samen opgeteld komen tot 241 miljoen, prijkt nergens de handtekening van de staatssecretaris. Wel is de provincie volgens een woordvoerder nog in onderhandeling met het rijk omdat vele honderden hectares nu een bestemming hebben waarvoor geen geld meer is.

Flevoland volhardt in het standpunt dat in 2010, net voor de beschikking van Bleker, een tussentijdse evaluatie had moeten plaatsvinden waarbij een eerder geraamd bedrag van 241 miljoen euro had moeten worden bevestigd. De toenmalige regering was echter demissionair en zag hiervan af, waarna Bleker eigenhandig een veel lagere beschikking uitschreef dan waar op was gehoopt.

Laatste reacties

 • marina1904

  Goed gedaan bleker. Ophouden met die onzin.en geldsmijterij..

 • ed12345

  landbouwgrond van de beste soort in een moderne omgeving ,gemaakt door mensen die er met hun blote handen aan de schop keihard voor gewerkt hebben ,recreatatie van maken ik begin me te schamen nederlander te zijn

 • hwv

  Ik schaam me ook van lieverlede om Nederlander te zijn. Ik kan hier in het buitenland veel dwaze maatregelen en gedragingen in Nederland niet meer uitleggen aan mijn buren.
  Blind doordrammen van natuurontwikkeling is natuurlijk zo'n dwaasheid, maar blinde oppositie tegen gezonde natuurontwikkeling is even dwaas.

 • info48

  Verbijsterend iedere keer weer als je leest dat de politieke partijen die pretenderen socialistisch en sociaal te zijn maar doordrammen om (nog) meer geld te besteden aan 'nieuwe natuur' ten koste van de zorg en verzorging van de kwetsbaren in de maatschappij en de wereld.
  30% van de wereld bevolking 'verrekt', net als de dieren in de Oostvaarders plassen in de winter, van de honger en wij offeren hoogproductive landbouw grond op.
  Een beschaving meet je in de allereerste plaats aan de zorg voor de hulpbehoevenden en kwetsbaren in de samenleving (lees wereld) !!!!!!
  En dan Bleker met halve waarheden en leugens maar afzeiken door Media, groene en rode politieke tegenstanders.......net een kudde schapen.....
  Hopenlijk blijf je ondanks alles je rug recht houden Mijnheer Bleker.

 • gerstiroma

  het lijkt mij niet zo moeilijk om het huishoudboekje op orde te krijgen, stoppen met die onzinnige natuur ontwikkeling en zeker op de beste en duurst verwoven landbouwgrond van Nederland, (tijdelijk) stoppen met geld naar ontwikkelingslanden,geen kansloze immigranten binnen laten, gelijk retour herkomst, geen geld meer naar zuid europa en projecten als JSF en wel tanks verkopen, laten die landen (bv Indonesië) zelf uitzoeken wat ze er mee doen , stoppen met bonuscultuur , hypotheekrenteaftrek tot max 5 ton, inkomens boven 1 ton 75% belasten, laat de helft van de militairen politiewerk doen zo dat vooral in de grote steden orde opzaken kan worden gesteld en zo zijn er nog tal van mogelijkheden om geld binnen te halen maar ja die genen die hier over beslissen verdienen allemaal zelf aan deze geldsmijterij

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.