Home

Nieuws 1827 x bekeken 1 reactie

Bleker: nieuw overleg over antibiotica

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker gaat praten met leden van de Taskforce Antibioticaresistentie Dierhouderij. De bewindsman gaat daarmee in op het verzoek van de vier voorzitters van de werkgroepen varkens, rundvee, pluimvee en vleeskalveren, die in een brief hun ongerustheid over het beleid kenbaar hebben gemaakt.

Begin juli schreven Siem Korver, Anton van Hoof, Hennie Swinkels en Jan Wolleswinkel in een brief aan de staatssecretaris dat zij vrezen dat het draagvlak voor de bestaande afspraken wordt ondermijnd.

De staatssecretaris gaat begin september met de taskforce in gesprek. Bleker heeft eerder aangegeven dat de doelstellingen voor de reductie van het antibioticagebruik overeind blijven. "Na 2013 worden nieuwe stappen gezet, gebaseerd op argumenten. Die stappen waren ook aangekondigd. We gaan het gesprek aan over wat er moet gebeuren en hoe dat kan", aldus een woordvoerder van de staatssecretaris.

Eén reactie

  • joannes

    Waarom lijkt het onderhandelen over wat wel en niet kan? Waarom onderschrijven de producenten niet de consumenten wensen en presenteren een plan hoe daar zonder al te veel (rendements) schade te komen. Wanneer een Supermarkt zijn producten (ongezond) aanbied worden er hoge straffen uitgedeeld en dreiging van sluiting. Het gevolg is dat alle producten die ¨overcode zijn¨ ter destructie worden aangeboden. Maar elke Supermarkt reserveert in zijn bruto marges een bedrag voor deze kostenpost. Het gaat over een wet waarvan de consequenties in de prijzen kunnen worden doorberekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.