Home

Nieuws 9 reacties

'Bleker moet stoppen met verwerpelijke plan'

Den Haag - PvdA en GroenLinks in de Tweede Kamer willen niet dat staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) regels schrapt waarmee planten en dieren in dertien Natura 2000-gebieden worden beschermd.

Volgens Bleker kunnen de regels vervallen omdat de soorten toch al worden beschermd. GroenLinks en PvdA zien dat anders.

GroenLinks wil dat Bleker onmiddellijk stopt met dit "verwerpelijke plan" en stelt dat de bewindsman juist meer moet doen om natuur te beschermen. De PvdA vindt dat het laten vervallen van regels geen oplossing biedt, maar de problemen juist vergroot. "Door hier en daar een regel te schrappen, door de ene soort wel en de andere soort niet meer te beschermen, zal het er in de praktijk niet duidelijker op worden", vindt PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi.

Laatste reacties

 • agratax2

  Flora en fauna zal geen floreren als Den Haag maar genoeg regels maakt m.b.t. bescherming. Hoe naïef kan de politiek zijn in hun drang naar MACHT. Naarmate er meer bescherming komt van weidevogels, hoe minder er in ons land rondvliegen, maar toch volhouden dat de Haagse maatregelen werken.

 • drientje

  No Lutz, that's the way.

 • Frans Smit

  Ach, maak je niet druk, tegen de macht van de agrarische sector is de natuur toch niet bestand :-)

 • duinker1

  we hebben veel te veel regels en veel te weinig Blekers,
  wanneer gaat er eens iemand de boeren beschermen
  bijvoorbeeld tegen ganzen en andere opvreetbeesten,
  Lutz rijmt op pruts

 • agri2

  Als we onze gewassen door ganzen op laten vreten, dan gaan de prijzen nog verder omhoog, daar zijn ze bij de PvdA en GroenLinks ook weer niet blij mee.

 • Romeijn

  Als er een eensluidende en sluitende definitie van `de boer` zou zijn zou je die ook kunnen introduceren als beschermde diersoort: binnen en buiten de Natura 2000 gebieden. Of is de echte boer - zoals die voor de oorlog werd waargenomen - al uitgestorven in Nederland?

 • Hans Sudfryslan

  Als de laatste boer uit nederland is verdwenen [ uitgeschopt ] dan weet men daar in het Haagse dat men het goed gedaan heeft ???

 • kok999

  met de huidige uitgaven voor de CAP;

  84.1% of expenditure for the first pillar (EUR 46.4 billion in 2009)

  zal het moeilijk zijn de andere belastingbetalers te blijven overtuigen dat de agrarische sector slecht wordt behandelt. De boer(in) weet in ieder geval dat de markt hem/haar niet zal ontzien. De wensen van de belastingbetalers echter veranderen.
  Uiteraard heeft de boer het recht zijn bezwaren uitvoerig te etaleren. Maar dat het publiek de houding van een filmdiva heeft moet worden meegewogen zeker als dat de enige tegenspeler is tegen marktkrachten die weinig ophebben met familiebedrijven. Op zijn engels; between a rock and a hard place

 • J@gertje

  Na jaren CDA te hebben gestemd weet ik meer waar ik 12 sept. nog wel op moet stemmen.
  Maar op Lutz Jacobi en haar clubje ga ik zeker niet stemmen.

  Groet,
  J@gertje

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.