Home

Nieuws 3 reacties

Bezuinigende Rabobank: ‘Dienstverlening blijft overeind’

Utrecht - De bezuinigingen bij de Rabobank raken alle sectoren. Hoeveel de agrarische tak moet inkrimpen, is volgens woordvoerder Hendrik Jan Eijpe nog niet bekend. ,,Alleen in grote lijnen is duidelijk hoe we de kosten willen terugdringen.”

De bank snijdt de komende jaren sterk in de kosten door inkrimping van het personeelsbestand, met name bij de lokale vestigingen. De Rabobank stelt dat de dienstverlening overeind blijft. ,,Het is niet zo dat we hetzelfde werk met minder gaan doen”, verklaart Eijpe. ,,We verwachten dat het werk minder wordt, onder meer door toename van mobiel bankieren en digitale dienstverlening.”

De komende vier jaar wil de Rabobank snijden in de kosten. Dat gebeurt vooral door het schrappen van banen. Tot 2016 verliezen 1.500 tot 3.000 van de 35.000 werknemers hun baan.
Ook de strengere kapitaaleisen die aan banken worden gesteld en de bankenbelasting dwingen de Rabobank om de kosten te verminderen. Als de bank niet bezuinigt, zou ze over vier jaar 5 miljard aan kosten uitgeven. De Rabobank wil daar 4 miljard van maken.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden voor het personeel worden versoberd, zei Rabo-bestuurslid Piet van Schijndel tegen RTL Nieuws. Zo gaan de medewerkers van de bank aanmerkelijk meer pensioenpremie betalen.

Tot dusver kwam de Rabobank de crisis goed door. Waar ABN Amro, ING en SNS al eerder staatssteun kregen, hield de Rabobank zich zonder ingrijpende maatregelen staande.

Guido Kobessen

Laatste reacties

  • drikhend

    De RABO hield zich zonder ingrijpende maatregelen staande . Wat zal of kan gevolg zijn van de daden die de ontslagen medewerkers op hun kerfstok hebben . Dikke boete . Wat gebeurt er dan met de waarde leden certificaten en obligaties . Waarde zal dalen zeker niet stijgen, Zou dan wel eens in overweging gaan nemen om RABO BANK aanspraakelijk te stellen . DIt is geen natuurlijke oorzaak maar crimineel gedrag wat veel mensen geld kan of gaat kosten . Dit Moet en mag niet gebeuren . In plaats van bonus de big boss en fikse boete laten betalen . Dit met terug werkende kracht van moment van overtreding . Te weinig geld te halen dan maar uit verkopen die heren en dames . Doen ze zelf ook bij klanten en leden die niet kunnen betalen .Voorbeeld stelen om zo grens te stellen . Want ik vraag mij steeds meer af wie is er uiteindelijk de baas .Niet de leden zo als ze voordoen . Maar de geld wolven die toezicht om hun vinger draaien . En als fout gaat rest met de gebakken peren laten zitten en dikke zak geld meekrijgen om dat ze anders te veel vertellen . De klanten en leden betalen dit wel weer via allerhande kosten die telkens hoger worden .Verkeerde inschattingen zijn noch goed te praten maar crimineel gedrag zeker niet . En dan ook nog over de rug van de leden . AANSPRAKELIJK STELLEN BIJ WAARDE DALING ( Persoonlijk en het toezicht de laan uitsturen)

  • Dieters

    De dienst verlening is al jaren zeer slecht dus die kkunnen ze gemakkelijk op peil houden . Normaal is de klant koning maar dat kennen ze niet bij de Rabobank. Ze behandelen je als stuk vuil.

  • drientje

    Het varkenscluster in Markelo kan ook nog verkocht worden. Je moet halen waar het zit. Doet de Rabo bij de klanten ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.