Home

Nieuws 430 x bekeken

’Belangrijke stap in strijd tegen resistentie antibiotica’

Kopenhagen - Een nieuw type chemische antimicrobiële stoffen kunnen in de toekomst een alternatief zijn voor antibiotica.

Dat is de conclusie van onderzoek aan de DTU Fødevareinstitutet in Denemarken. Volgens een mededeling van dit onderzoekinstituut zijn de wetenschappers met dit resultaat een belangrijke stap verder gekomen in de strijd tegen de groeiende bactieresistentie van antibiotica. ”Nieuwe chemische methoden hebben het mogelijk gemaakt de structuren van natuurlijke antimicrobiële peptiden na te bootsen en het zo ook mogelijk gemaakt vele nieuwe synthetische varianten te ontwikkelen,” aldus de universiteit in een toelichting. Weliswaar kunnen ook de chemische peptiden resistent worden tegen bacteriën, maar in dat geval blijft de resistentie wel beperkter, dat wil zeggen tegen een minder groot aantal verschillende bacteriën.

Of registreer je om te kunnen reageren.