Home

Nieuws 382 x bekeken 1 reactie

Bayer: groei met dubbele cijfers landbouwdivisie

Leverkusen - Bayer CropScience heeft in het tweede kwartaal een omzet geboekt van 2,27 miljard euro, 17 procent meer dan een jaar eerder. De winst voor speciale posten steeg met 1,6 procent tot 549 miljoen euro. De landbouwdivisie van het Duitse chemieconcern profiteerde van zowel betere verkopen als hogere prijzen.

Bayer zag de vraag in Noord-Amerika hard groeien. Boeren in de VS zaaiden vroeg en veel in vanwege de groeiende vraag naar vooral mais vanuit China en de ethanolsector. Bayer herschikte in Noord-Amerika de verkoopafdeling. In Europa en Latijns-Amerika was de markt eveneens goed omdat prijzen voor landbouwgewassen vrij hoog bleven, aldus Bayer, terwijl in Azië de omzet gematigd steeg.

De afdeling die gewasbeschermingsmiddelen maakt noteert een groei met dubbele cijfers. De afzet van zaadbehandelingsmiddelen steeg na matige verkopen in eerste kwartaal met 26 procent. Substantiële groei was ook zichtbaar bij fungiciden (15 procent) en insecticiden (14,5 procent). De herbicidenbusiness, in het verleden wel geplaagd door concurrentie vanuit China op de glyfosaatmarkt, groeide 9,7 procent.

De Biosciences-afdeling, verantwoordelijk voor de vermarkting van zaden en gevonden planteigenschappen, noteert een groei van 20,5 procent. De groei was vooral zichtbaar in grote akkerbouwgewassen zoals graan en katoen. De omzet met de normaliter hoogrenderende groentenzaden daalde licht. Het bedrijf verhoogt de omzet- en winstverwachting vanwege een aantrekkende markt voor pesticiden en de relatief zwakke euro, ten opzichte van bijvoorbeeld de dollar, die verkopen aan klanten buiten de Eurozone bevordert.

Het totale chemieconcern zag de nettowinst met ongeveer een derde afnemen tot 494 miljoen euro. Het bedrijf zette onverwacht 500 miljoen opzij voor eventuele claims in verband met de omstreden Yasmin/Yaz anticonceptiepil.

Eén reactie

  • Mels

    Dus als ik het goed begrijp worden de middelen volgend jaar 25%goedkoper??????

Of registreer je om te kunnen reageren.