Home

Nieuws 2276 x bekeken 13 reacties

BN’ers Guido Weijers en Nicolette Kluijver steunen campagne tegen ‘plofkip’

Doetinchem - Cabaretier Guido Weijers en televisiepresentatrice Nicolette Kluijver steunen de campagne ‘Stop de plofkip’ van Wakker Dier.

In een radiospot en via Facebook en Twitter vragen de twee aan supermarkt Jumbo om de ‘plofkip’ uit het assortiment te halen. Weijers en Kluijver zijn ooit gekozen tot Meest Sexy Vegetariër en zeggen beide klant te zijn van de Jumbo. De supermarkten gaven eerder aan om in 2020 te stoppen met de verkoop van ‘plofkip’ vanwege dierenleed. Wakker Dier vindt dat veel te laat.

Guido Kobessen

Laatste reacties

 • Flyinghollander

  Hoe goed zijn ze ingelicht, je word soms strontziek van zogenaamde bnn'ers die iets aanprijzen en begod niet weten waar ze het over hebben.

 • Boertje-M-sob Henak

  Ik ben benieuwd of jij weet waar je het over hebt. Ga iets aan je zelf-educatie doen.Ga eerst maar eens uitzoeken wat het verband is tussen de bioscoopschutter en Libor-gate, misschien word je op die manier wakker.Sommige slapers moet het via een hele grote omweg leren. Stem SOPN. We gaan het land schoon sopn.

 • hblom

  De meeste zorgen om het welzijn van dieren, maken de bewoners van de amsterdamse grachtengordel zich. Als ze dan een keer over het platteland rijden, willen ze hun romantische ideën wel bevestigd zien

 • Aad Baars

  Boertje -M-sob-Henak , Waar begint de grote schoonmaak ?

 • Aad Baars

  90% van de Veehouders is helemaal geen voorstander van Dierwelzijn/Diergezondheid aangezien dat in hun ogen alleen maar omzet kan kosten. Op deze website berichten zetten over de actuele marktsituatie wekt veel agressie op bij deze ondernemers. Toch zijn de ECHT intelligente onder hun nu bezig met omschakelen naar een milde vorm van Diervriendelijk aangezien de kosten erg mee vallen en de winstgevendheid van de ondernemer gelijk enorm stijgt.

 • varkenshouder1

  Aad, Ben jij degene die mij een kostprijsgarantie geeft want de bank doet anders niet mee met investeringen die ruim boven gangbaar liggen ??

 • Aad Baars

  Ik ben niet een van de ondernemers die te laat heeft ingezien dat er zwaar weer op komst was. Varkenshouder 1 . Een kostprijsgaranntie terwijl de voederindustrie en de energiemaatschappijen de Veehouder uitmelken kan ik niet bieden . De Banken hebben inmiddels in het buitenland hun schaapjes op het droge en zullen de kleinschalige Nederlandse Veehouders niet meer uit de brand helpen. Ik denk dat het voor enorm veel ondernemers gewoon onmogelijk is om het tij te keren zonder aan Crowdfunding te gaan denken.
  Ik heb de afgelopen maanden een aantal Glastuinbouwbedrijven van de afgrond weggetrokken door een rendabele gegarendeerde afzet direct aan de Consument op te zetten. De betrokken Gezinnen storten op een veilige rekening een flink bedrag en vervolgens krijgen ze elke week de nodige producten aangeleverd. Zolang het geld op de rekening staat gaat de levering door. 95% van de mensen die ik benader en uitvoerig voorlicht over de voordelen van lokaal geteelde voeding zet zijn handtekening en stort gelijk het gewenste bedrag. De prijs is door het omzeilen van de tussenhandel niet duurder dan die chemisch vervuilde troep die vanuit israel ingevlogen wordt met EU subsidie. Scharrelvarkenvlees zonder antibioticaresten is heel erg populair en dit produceren zal dus lucratief blijven in de toekomst !

 • peter63

  plofkip??? Ze zijn uitgeroepen tot meest s. vegetarier die eten toch geen plofkippen. maar wel iets roepen waar ze totaal niks mee te maken hebben en niet weten hoe een stukje kip smaakt. sukkels!!!!!!!.

 • zanden

  Wees blij met mensen die kritiek uiten. Hun kritiek is als een gratis advies. Je hoeft er niets mee te doen, maar denk er wel over na of er toch niet een splintertje waarheid in schuilt. Critici zijn doorgaans mensen die niet achter de meute aanlopen en die zichzelf en anderen zo serieus nemen dat zij de moeite nemen om hun mening te geven. Dat doen ze liever dan te zwijgen in onverschilligheid. Dat is pas laf. Haal het gedeelte eruit waarvan je in stilte voor jezelf denkt: ergens heeft die criticaster wel een punt, maar ik wil het eigenlijk liever niet horen want het raakt aan een kwetsbare pijnplek bij mezelf.En dan word ik liever boos en venijnig op die criticaster. Gemiste kans, zeg ik dan.

 • poldes

  zolang de plofkip lekker smaakt en goedkoop is,wordt deze geconsumeerd.

 • Aad Baars

  Zolang er kortzichtige mensen bestaan zal de plofkip populair blijven Poldes. Het probleem is dat die mensen voornamelijk unilever/struik kipproducten eten ( 90% van het vlees gaat naar de verwerkende industrie) en juist in die hoek zijn ze van plan om te stoppen met deze kip. Ik denk dat alle plofkip op termijn diepgevroren naar Afrika zal moeten .

  Net is bekend geworden dat de gezamelijke ziektekostenverzekeraars gaan schrappen in de middelen/behandelingen die vergoed worden. Nog een paar jaar en de levenstijl is bepalend hoeveel zorg je nog krijgt! Dan kan het eten van plofkip gelijk staan aan het rijden op een motor met twee lekke banden zonder helm tegen het verkeer in. Dan laten ze je gewoon liggen in de goot als het fout gaat.

 • Ed Buijs

  De sectoren die grootschalig vlees produceren zitten in een transitie die byzonder complex is. De serieuzere reacties zeggen eigenlijk tegen het nederlands publiek: heb daar begrip voor. Ik denk dat de in dit geval de pluimveesector hier moet insteken. De voormannen leggen dit wel uit, maar die boodschap is voor het grote publiek veel te technisch is.

  Noem de campagnevoerders tegen de plofkip niet kortzichtig. Ze hebben een punt en niet zo'n kleintje. Dit is één van de manieren om de samenleving een beetje beschaafder te maken, net zo goed als beter bankentoezicht dat is. Natuurlijk zullen mensen die verontwaardigd zijn over het dierenleed haast hebben met het hun streven het lot van de dieren te verbeteren. Als ze bepaalde dingen niet snappen leg dat uit, in plaats van deze mensen te verketteren. Het verketteren komt kortzichtig over.

 • Ed Buijs

  De sectoren die grootschalig vlees produceren zitten in een transitie die bijzonder complex is. De serieuzere reacties zeggen eigenlijk tegen het nederlands publiek: heb daar begrip voor. De voormannen leggen dit wel uit, maar die boodschap is voor het grote publiek veel te technisch is.

  Noem de campagnevoerders tegen de plofkip of politici die moeilijk haalbaar beleid goedkeuren niet kortzichtig. Ze hebben een punt en niet zo'n kleintje. Dit is één van de manieren om de samenleving een beetje beschaafder te maken, net zo goed als beter bankentoezicht dat is. Natuurlijk zullen mensen die verontwaardigd zijn over het dierenleed haast hebben met het hun streven het lot van de dieren te verbeteren. Als ze bepaalde dingen niet snappen leg dat uit, in plaats van deze mensen te verketteren. Het verketteren komt kortzichtig over.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.