Home

Nieuws 629 x bekeken 1 reactie

Aziatische tijgermug ook in Weert

Weert - De Aziatische tijgermug is ook aangetroffen op een bedrijventerrein in Weert. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Eerder werd de mug ook aangetroffen bij een controle in Heijningen. Op beide plaatsen voert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een bestrijding uit. De mug is gevonden bij een reguliere controle, die routinematig wordt uitgevoerd op bedrijven die zich bezighouden met de import en opslag van gebruikte banden. De controle op de Aziatische tijgermug wordt strikt ter hand genomen omdat het insect verantwoordelijk kan zijn voor de verspreiding van zowel dierziekten als voor de mens gevaarlijke aandoeningen. In Nederland zijn bij de gevangen tijgermuggen nog geen gevaarlijke ziektes gevonden. Gebruikte banden zijn een geliefde broedplek van muggen, omdat er vaak een plasje water in staat, dat de insecten kunnen gebruiken als broedplaats.


Eén reactie

  • Hans Sudfryslan

    Het zal niet lang meer duren dat zitten ze permanent in natuurgebieden met al die plasdras gebieden die we nu aanleggen voor de zogenaamde nieuwe natuur die EHS heet . Laat dit dan maar zo snel mogelijk gebeuren dan zullen deze gebieden wel heeeeeel snel droog gelegd worden en daarmee ook de uiteindelijk de doodsteek met alle natuurgebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.