Home

Nieuws 704 x bekeken

Aziatische tijgermug in Heijningen

Heijningen - Op een industrieterrein in Heijningen is de Aziatische tijgermug aangetroffen bij een importeur van gebruikte banden. De mug wordt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit uit voorzorg bestreden. De mug kan zowel voor dier als mens gevaarlijk zijn.

Het Centrum Monitoring Vectoren houdt in Nederland in de gaten of exotische muggen het land binnen komen. Aziatische tijgermuggen vinden een goede broedplaats in kleine plasjes water in gebruikte banden.

In Nederland zijn nog geen exotische muggen aangetroffen die drager zijn van ziekteverwekkende virussen of parasieten, meldt de NVWA. De tijgermug komt oorspronkelijk uit Azië maar komt inmiddels ook voor in andere delen van de wereld, waaronder Zuid-Europa.

Sinds het Centrum Monitoring Vectoren in 2009 is begonnen met het in de gaten houden van exotische muggen zijn dire verschillende exotische muggensoorten aangetroffen: de Aziatische tijgermug, de Amerikaanse rots-poelmug en de gele-koortsmug. De insecten werden gevonden bij importeurs van de plant Lucky bamboo en bij importeurs van gebruikte banden.

Of registreer je om te kunnen reageren.