Home

Nieuws 313 x bekeken 1 reactie

Amerikaanse voerbedrijven hekelen ethanoldoelstellingen

Arlington - De AFIA, de vereniging van Amerikaanse diervoederfabrikanten hebben bij de Amerikaanse president Barack Obama aangedrongen om minder granen voor de ethanolproductie in te zetten.

In een brief aan Obama benadrukt de AFIA dat door de droogte de prijzen van grondstoffen zeer hoog zijn en dat veevoer en voedsel voorrang moeten hebben op de productie van de biobrandstof ethanol (waarvoor ook granen nodig zijn).

Eerder deze week gaf minister van landbouw Tom Vilsack aan dat er geen wijzingen in de doelstellingen voor ethanolproductie (het zogenaamde Renewable Fuel Standard) mogelijk zijn. Volgens de huidige doelstellingen wordt 40 procent van de Amerikaanse mais gebruikt voor de ethanolproductie.

AFIA benadrukt dat het niet tegen de ontwikkeling van biobrandstoffen is, maar dat het niet eens is met de huidige doelstellingen voor ethanolproductie. Die zijn te hoog met de huidige beschikbaarheid van grondstoffen. In de brief aan Obama hoopt AFIA alsnog de discussie te openen om meer granen bechikbaar te stellen voor de productie van diervoeder.

Eén reactie

  • jan4072

    Ojee, marktwerking komt toevallig nu op hun eigen terrein.

Of registreer je om te kunnen reageren.