Home

Nieuws 1115 x bekeken

Agravis: 'Het loopt niet zo gesmeerd als vorig jaar'

Münster - Agrohandels- en dienstverleningsconcern Agravis heeft in het eerste halfjaar de winst iets zien teruglopen. Het concern, de grootste mengvoerfabrikant van Duitsland, noemt echter geen concrete resultaatcijfers.

Volgens directietopman Clemens Grosse Frie "loopt niet alles helemaal zo gesmeerd als vorig jaar." Desondanks is de resultaatontwikkeling naar zijn idee wel zeer bevredigend. In 2011 als geheel boekte Agravis een winst van 0,75 procent van de omzet. Doelstelling is minstens 1 procent. De omzet groeide in vergelijking met de eerste helft van 2011 licht met 2 procent naar 3,2 miljard euro. Voor de resterende maanden houdt Grosse Frie een slag om de arm. "De algemene situatie is moeilijk in te schatten. Prijssschommelingen, de variërende oogstramingen, maar ook de algemene economische ontwikkeling als gevolg van de toenemende discussie over de euro en het euroreddingspakket maken voorspellingen op de markt moeilijker." aldus Grosse Frie. Agravis bereidt, zoals aangekondigd in mei, een jointventure voor met de Deense branchegenoot DLA-Group. Grosse Frie gaat ervan uit dat dit de komende drie maanden rond komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.