Home

Nieuws

Agrarische tak BASF doet in 1e helft van dit jaar goede zaken

Ludwigshafen - De agrarische tak van het chemieconcern BASF heeft een goed 1e halfjaar gedraaid.

Volgens de verslaglegging 'verliepen de zaken zeer succsvol', door een grote vraag, vooral naar schimmelbestrijders. Hogere verkoopprijzen (plus 2 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2011) en positieve wisselkoerseffecten zorgden voor een flinke plus van 15 procent ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar bij de omzet. Deze steeg naar krap 2,8 miljard euro.  Het afzetvolume pluste met 14 procent. Een en ander werkte ook door in de resultaatontwikkeling. Voor belasting, rentekosten en eenmalige mee- en/of tegenvallers steeg de winst naar 833 miljoen euro. Dat is al meer dan in heel 2011, toen het overeenkomstige cijfer 810 miljoen euro aangaf.

Of registreer je om te kunnen reageren.