Home

Nieuws 1173 x bekeken

Agrarische bestemming maakt einde aan droom broers

Een agrarische bestemming op hun opgeknapte woonboerderij maakt mogelijk een einde aan de droom van Martijn, Joris en Guido Sprengers uit Gassel. De boerderij werd onlangs van onder tot boven opgeknapt door het RTL-programma Welcome Home, maar er blijkt geen woonbestemming op het pand te zitten. Dat meldt Omroep Brabant.

In een tranentrekkende aflevering van Welcome Home stond het verhaal van de drie broers centraal. Na de scheiding van hun ouders blijven de mannen bij hun vader wonen, maar die overlijdt bijna een jaar geleden aan slokdarmkanker. De broers nemen het huis over, maar er moet nog ontzettend veel aan het bouwval gebeuren. Uiteindelijk wordt deze klus geklaard door familie en vrienden, onder regie van het tv-programma.

 

Nu dreigen de broers uit huis te worden gezet, omdat er een agrarische bestemming op het gebouw zit. Guido zegt dit al zeker 20 jaar te weten, maar volgens is het nooit eerder een probleem geweest. De zaak is nu aan het rollen gekomen omdat een buurman zijn agrarisch bedrijf wil uitbreiden.

De gemeente Grave zegt met de kwestie in de maag te zitten en wil kijken of het bestemmingsplan kan worden aangepast. Om te voorkomen dat de broers uit hun boerderij worden gezet, is inmiddels een petitie op internet gestart. Ruim zeshonderd mensen betuigden al hun steun.

 

De uitzending: http://www.rtl.nl/xl/#/u/274b16ae-fbf7-30d0-9bc8-aa491a0d34e9/

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.