Home

Nieuws 417 x bekeken

Aandacht voor landbouwverkeer bij aanpassingen N331

Zwartsluis - De provincie Overijssel wijzigt naar aanleiding van de twintig ingediende zienswijzen de plannen voor de verbetering van de provinciale weg N 331 Zwartsluis-Vollenhove op een aantal punten. Zo begint de provincie een aparte voorlichtingscampagne voor fietsers en landbouwverkeer om de verkeersveiligheid op parallelwegen te verbeteren.

De plannen hebben vorig najaar ter inzage gelegen en zijn nu door Gedeputeerde Staten vastgesteld. De provincie wil na de zomer samen met aanwonenden en andere belangstellenden het definitief ontwerp opstellen. Daarna volgt de gemeentelijke bestemmingsplanprocedure en wordt er grond aangekocht. Het streven is dat medio 2015 de werkzaamheden aan de N 331 zijn afgerond.

De veiligheid en doorstroming op de provinciale weg N 331 Zwartsluis-Vollenhove wordt verbeterd door een scheiding van het langzaam en snelverkeer door aanleg en verbreding van parallelwegen. Verder komt er langs de kant van de parallelweg bermverharding en wordt de hoofdrijbaan verbreed. De kosten bedragen 7,6 miljoen euro. Ook Waterschap Reest en Wieden en Natuurmonumenten zijn nauw bij het project betrokken.

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.