Home

Nieuws 261 x bekeken

AB Werkt boekt lagere winst

Herten - AB Werkt heeft in 2011 een nettoresultaat geboekt van 845.000 euro, 100.000 euro minder dan een jaar eerder. De omzet van de Limburgse coöperatie voor arbeidsbemiddeling nam met 7,5 miljoen euro toe tot 48,5 miljoen euro. Het jaar 2011 begon goed, aldus AB Werkt, maar later speelde de schuldencrisis en de Ehec-crisis in de tuinbouw de vraag naar flexibele arbeid parten.

De financiële vooruitzichten voor het lopende jaar zijn gematigd, aldus het bedrijf. De markt staat qua volume onder druk en het rendement bij veel van de leden en klanten blijft achter bij de verwachtingen. Hoewel ook de marges van AB Werkt onder druk staan, verwacht de coöperatie ook in 2012 weer een substantieel positief bedrijfsresultaat te behalen. AB Werkt telt 1200 leden en heeft 1500 arbeidskrachten aan het werk.

Het bedrijf zegt met een eigen vermogen van 8 miljoen euro en 6,1 miljoen euro aan kortlopende schulden financieel gezond te zijn. Onlangs maakte arbeidsbemiddelaar AB Oost bekend fors te reorganiseren. Bij een onderzoek ter aanscherping van de strategische uitgangspunten is gebleken dat AB Werkt in de land- en tuinbouw in Limburg een groot marktaandeel heeft en dus weinig groeipotentieel. Daarom verbreedt de organisatie de activiteiten naar de groenvoorziening en weg- en waterbouw. Hiervoor wordt in 2012 een kantoor geopend in Veghel.

Het hoofdkantoor verhuist van Sevenum naar Horst om de Greenportregio Venlo beter te kunnen bedienen. Zo’n 20 procent van de agrarische bedrijven in Nederland maakt gebruik van vreemde arbeid.

Of registreer je om te kunnen reageren.