Home

Nieuws 5653 x bekeken 8 reacties

AB Oost ontkent gouden handdruk voor directeur

Almen – De agrarische bedrijfsverzorging AB Oost ontkent een miljoen euro te hebben verstrekt aan de vertrekkend directeur Richard Heerink. Dat meldt de directie in een memo gericht aan de medewerkers.

Volgens de huidige algemeen directeur Martin Engbers is er geen sprake van een goudenhanddrukregeling van circa een miljoen euro voor de scheidend directeur Heerink.
AB Oost reageert hiermee op de berichtgeving van Boerderij van afgelopen vrijdag. Het bericht over de gouden handdruk is gebaseerd op een analyse van de jaarcijfers van 2010 en 2011. Hieruit blijkt dat de gebruikelijke jaarlijkse bestuurskosten van AB Oost circa twee ton bedragen. Echter in 2011 is een extra post bestuurskosten opgenomen van 1.022.678 euro.
Een verklaring voor deze extra bestuurskostenpost wil de directie noch de raad van commissarissen tot op heden geven. Ook Heerink is onbereikbaar voor commentaar. Een lid van de raad van commissarissen dat niet met naam genoemd wil worden, bevestigt echter dat er wel degelijk een vertrekregeling is getroffen met Heerink.
Heerink (58) vertrok begin dit jaar bij AB Oost. Hij was toen zeventien jaar in dienst als algemeen directeur. Zijn opvolger Martin Engbers is in maart aangetreden en ziet zich vanwege de financiële situatie genoodzaakt 300 van de 720 medewerkers te ontslaan.

Laatste reacties

 • bartje schuur

  het is niet genoodzaakt, maar nu heeft hij de mogelijkheid om 300 van de 720 te ontslaan.
  Ik hoop nu werkelijk dat bij de vakbond of het uwv de ogen eens open gaan

 • Jeroen123

  Ze laten in de winter wel mensen met een 0-uren contract werken, en de vaste medewerkers thuis zitten. En nu worden de vaste mensen ontslagen. Raar?

 • marina1904

  Laat ze dan opening van zaken geven of zijn ze daar als bestuur zijnd te laf voor..

 • cor vroege

  ik weet niet waar het bestuur mee bezig zyn ,heren dit is een cooperatie hoor je hoort openheid van zaken tegeven aan de leden en te vermelden waar dat geld aan uitgegeven is.gespecificeerd graag in het jaarverslag vermelden. dit zyn jullie aan de leden verplicht, omdat alle leden dit ook financieren.als je mekaar toch bergen geld toeschuift doe het dan uit eigen zak stelletje graaiers.de leden betalen wel,en kom er niet mee aan omdat dat z.g wettelyk geregeld is zo lust ik er nog een paar. dit beleid hou je niet lang vol zo!!!!

 • Awjvanwijk@zonnet.nl

  Waarom kunnen andere ab organisaties wel normaal draaien en zelfs een positief resultaat hebben

 • Dieters

  Als die paar honderd man die eruit moeten ook allemaal en goede handdruk krijgen is er niets aan de hand maar dat gebeurd natuurlijk niet . Die worden allemaal met niets afgescheept .zo gaat dat en dan vinden ze het raar dat er steeds meer SP gaan stemmen go wat raar

 • Jeroen123

  Omdat een AB groningen bijvoorbeeld met heel veel 0-uren contracten werkt, die ze weinig salaris bieden, en daarom met veel marge kunnen draaien. En als het je niet bevalt, voor jou 10 andere

 • harrie weusthuis

  Laat ze dan duidelijk zijn en zeggen hoe het dan wel zit.
  Als je eerlijk bent heb je toch niks te verbergen.
  Geld verknoeien van de leden.
  En volgend jaar weer 10% contributie verhoging zeker.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.